Paardencoaching

‘Ik hou echt niet van paarden.’
‘Paardencoaching is veel te zweverig voor mij’
‘Wat kan een paard mij nou leren?’

Een greep uit de (voor)oordelen over coachen met paarden. Ik was zelf ook sceptisch voordat ik er mee kennis maakte en er over ging leren. Maar waarom dan toch coachen met een paard?

Een paard heeft een heel verfijnd opmerkingsvermogen, heeft geen oordeel, is in het hier en nu en wil het beste voor de kudde. Een paard reageert eerlijk op wat hij (of zij) opmerkt bij jou, zowel op je gedrag als op wat je daarbij voelt en denkt. Als coach vertaal ik het kuddegedrag en de signalen van het paard en stel ik je open vragen. Ook werken we met eenvoudige opdrachten (niet op het paard maar ernaast). De ervaring leert dat je sneller bij jezelf komt in deze ervaringsgerichte manier van coachen.

Je kunt je aanmelden voor een persoonlijke coachsessie, daarnaast bied ik kleinschalige workshops en teamtrainingen aan voor bedrijven. Verder verzorg ik – o.a. voor trainingsbureau Brout – de paardencoaching in meerdaagse trainingen op Texel. Op Texel vindt de paardencoaching plaats op een geweldige locatie, namelijk bij – en in samenwerking met – natuurboerderij Plassendaal in De Waal.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op!