Paardencoaching

‘Ik hou echt niet van paarden.’
‘Paardencoaching is veel te zweverig voor mij’
‘Wat kan een paard mij nou leren?’

Een greep uit de (voor)oordelen over coachen met paarden. Ik was zelf ook erg sceptisch voordat ik er mee kennis maakte en er over ging leren. Maar waarom toch coachen met een paard?

Omdat je met een sessie met een paard vaak sneller tot de kern komt…! Een paard is misschien zelfs wel een betere coach dan de mens, want ze hebben een zeer verfijnd opmerkingsvermogen, geen oordeel, zijn in het hier en nu en willen het beste voor de groep.

Een paard spiegelt heel eerlijk wat hij (of zij) opmerkt bij jou. Ben je sterk of kwetsbaar, een leider of liever een volger? Zit je goed in je vel, of heb je last van bepaalde belemmeringen? Als coach vertaal ik het kuddegedrag en de signalen van het paard en stel ik je open vragen. Ook werken we met eenvoudige opdrachten (niet op het paard maar ernaast). De ervaring leert dat je sneller bij je ware gevoel en gedachten en je belemmeringen komt in deze ervaringsgerichte manier van coachen.

De klanten die vooraf dachten het niets te zullen vinden zijn achteraf onder de indruk van wat ze heeft opgeleverd.

LOCATIE

Op Texel vindt de paardencoaching plaats op een geweldige locatie, namelijk in samenwerking met Natuurboerderij Plassendaal in De Waal.

Je kunt je aanmelden voor een persoonlijke coachsessie, in overleg in te plannen. Daarnaast bied ik kleinschalige workshops en teamtrainingen voor bedrijven aan. Verder verzorg ik – o.a. voor trainingsbureau Brout – de paardencoaching in meerdaagse trainingen op Texel.

Durf jij – of je team – de uitdaging aan? Neem contact op!